Over Schouren Metaal

schouren-metaal historieIn 1949 startte Jos Schouren een eenmansbedrijfje achter zijn huis. Hij hield zich voornamelijk bezig met het onderhouden en ontwikkelen van tuinbouwmachines. Een van de meest bekende ontwikkelingen in de regio Venlo van Jos Schouren was de wortelwasmachine. Een machine waarmee de tuinders makkelijk enkele centen meer per kilo verdiende op de veiling.

In 1959 werd in Venlo-Zuid een fabriek van 540 m2 gebouwd. De hoofdactiviteit in die tijd lag voornamelijk in de produktie van heteluchtkachels voor de glastuinbouw.

In 1969 werd een perceel gekocht welke voorzien werd van een hal van 1100 m2. Door de jaren heen werd de tuinbouw activiteit afgebouwd en werden plaatbewerkingsmachines aangeschaft om meer als toeleverancier te gaan werken voor verschillende branches. Inmiddels was de eenmanszaak uitgegroeid tot J. Schouren BV.

In 1974 werd het 25-jarig bestaan gevierd. J. Schouren B.V. ontwikkelde zich tot allround toeleverancier in plaatwerk, met zijn zoon Theo aan het roer.

In 1991 werd gestart met een nieuwbouw in Blerick met een hal van 4200 m2 en een kantoor van 720 m2. Na de verhuizing in 1992 werd de naamswijziging doorgevoerd in "SCHOUREN METAAL BV".

Op 1 januari 1995 gaf Theo Schouren de septer door aan de derde generatie. Sindsdien staat zijn zoon John voor u klaar.

Nieuws  edrawings waterwerk  Kenteq erkend leerbedrijf Metaalunie